Borfesztivál

wine-tasting-sommelier
Borkóstoló | 5 dolog, amit tudnod kell a borról!
március 4, 2017
vitorlázás-bérlés
Balatoni Vitorlás Bortúra
április 10, 2017

Borfesztivál programok 2017-ben

Lassan kezdődik a szezon, így összegyűjtöttük a hazai borfesztiválokat, hogy ne maradj le!

Érdemes több napra tervezni és bejárni az adott borrégiót, borvidéket,  melynek szervezését bízd ránk.

 

Villányi BorZsongás

 

Rendhagyóan módon április utolsó hétvégéjén kerül megrendezésre a Villányi pincesoron ez a borfesztivál. Májusfaállítás, koncertek a blues, jazz,rock’n’roll szellemében, magyar táncház és latin tánctábor várja az ide látogatókat.A borvidék dűlői között gyalogosan, lovas kocsin vagy akár kerékpárral is bejárhatod a pincészeteket. Borkóstoló is számos helyen lesz,  az összes pince készül erre a szezonnyitó borfesztiválra.

Ha még nem kóstoltad Gere Attila tételei közül a Fekete Járdovány-t, most pótold! Egy limitált tétel, igazi különlegesség, ősi Kárpát-medencei fajta. 6 hónapot tölt barrique hordóban, így őrzi meg friss gyümölcsösségét!

Ismerd meg a szőlőtermesztés és borkészítés folyamatát a Jammertal Borászati Élményközpontban vagy a Bock pincészetnél. Lovagterem, kazamaták, féltett kincsek várnak a trezorok mélyén. A legjobb borkóstoló párosítás.

A programot a Villány Siklósi Borút Egyesület szervezi, bővebb információt az oldalon találsz…

 

Kerekdomb Fesztivál és Bormustra

 

A tokaji borvidék egyik kis településén, Tállyán kerül megrendezésre idén kétszer, június 16-18 és szeptember 8-10 között ez a borfesztivál. A borok közül természetesen a furmint tételeket ajánljuk, de a választást egyéni ízlésre bízzuk!

Kultúrális koncertek színesítik az eseményt, melyet a helyi nemesi kúriák udvaraiban rendeznek. Tematikus borkóstolóval egybekötött sétát a dűlőkön, pincelátogatást a borászatoknál egyaránt választhatsz. A gasztronómia kedvelői választhatnak igényes borvacsorák és street food ételek közül egyaránt.

Pihenésre ajánljuk az Oroszlános Borhotelt, ahol egy 400 éves épület, az egykori Szirmay Kúria szárnyas tölgyfa kapuján két oroszlán fogad minket. Úgy tartják, az arra járó jobb kedvre derül, és hamarosan visszatér, ha megsimogatja az oroszlán fejét!

egri-bikaver-borkostolo

Egri Bikavér Ünnep

 

A rendhagyó éves borfesztivál 21. alkalommal, július 6-9. között kerül megrendezésre. Nagyon sok program és fellépő színesíti a fesztivált, a teljes program ezért kattintás  után érhető el, de egy biztos, hogy a traktoros gyorsulási versenyt ne hagyd ki!

Egerben nem hagyd ki a szuper borkóstoló lehetőségeket, már csak azért se, mivel idéntől már Hungarikum az Egri Bikavér! Forró nyári napon érdemes a hűs Thummerer pincébe menekülni egy hosszú pincetúrára. A Bolyki birtok hatalmas tufa sziklái is kellemes árnyékot biztosítanak, ahol a Jani történeteit kellemes borok kóstolása mellett élvezheted.

Egerben ekkor ünneplik Szent Donát, a szőlőskertek, szőlősgazdák védőszentjének napját. Az, hogy miről szól ez a nap legjobban a rövid fennmaradt ének írja le:

„Szent Donát napján,Istennek Szent Anyja könyörögj érettünk,
Óh Mária, Krisztus anyja téged kérünk, Isten előtt légy szószólónk,
Szent Donátus patrónussal közbenjárónk, hogy mentse meg szölleinket jégesőtől,
dértől, fagytól, mindenféle rossz veszélytől. Hogy rendelne alkalmatos jó időket,
Bő terméssel áldaná meg szölleinket, tekintse meg ezen összegyűlt seregét, amely kéri buzgósággal segedelmét.”

Ne felejtsd el, hogy a közelben találhatóak a legjobb prémium kategóriás wellness hotelek és fürdők. Bambara-Shiraz gyönyörű és elvarázsolt kultúrákba csábít, Saliris hatalmas sósziklái megnyugtatnak, Demjén barlangfürdőben pedig akár csúszdázhatsz is!

 

Paloznaki Jazz Piknik

 

Korábban már írtunk egy cikket Paloznakról 100% Balatoni Riviéra címen, érdemes az aktuális programokról és fellépőkről a pincészet honlapján tájékozódni, ahol számos fotót is találsz a korábbi évek hangulatáról!

A fesztiválra várhatóan 5-6 ezer ember látogat el idén is augusztus 3-5 között. Hangulat biztos a tetőfokára a borvidék behízelgő Olaszrizling, Szürkebarát, Tramini tételi kóstolása után. A balatoni borrégió Magyarország egyik kiemelkedő minőségű borvidéke, ahol a szőlő- és bortermelés mintegy kétezer éves múltra tekint vissza.

A piknikhangulatot kis kosarakba csomagolt helyi termelői finomságok, kézműves sajtok és sonkák, fagyi, pálinka és egy pléd teszi teljessé. Az északi part közkedvelt éttermei biztosítják majd a harapnivalókat, hogy csak egy példát említsünk a díjnyertes Márga bisztró, ahová térj be idén nyáron!

 

Bor,mámor,bénye…

 

Fesztiválkedvelőknek az Erdőbényei kertekben szervezett 4 napos borfesztivált ajánljuk. A legteljesebb zene paletta és kulturális program várja az ide látogatókat.

Szemezgess a fesztivál oldalán a korábbi évek fellépőiről és éld át a hangulatot a helyszínen készült képek által.

Érdemes a 4 nap alatt kisebb-nagyobb bortúra során bejárni a térséget. A Tokaji borvidék ásványi anyagokban gazdag vulkáni kőzetén testes, erős savgerinccel bíró, minerális jegyekkel rendelkező borok készíthetők. Az ország legmagasabb alkohol-, cukor- és savtartalmú borai születnek Tokaj-Hegyalján.

borvidék

+1 Budapest Borfesztivál

Idén szeptember 7-10. között kerül megrendezésre a legnépszerűbb fesztiválunk a budai várban.

Részletes kiállítói listáról később tájékoztatunk !

Különleges programmal készülünk kiállítóként, egyúttal várjuk a Wellness&Wine oldal kedvelőit és mindazokat, akik idei bortúráinkon részt vesznek, melyet folyamatosan bővítünk.