Buszos bortúra

restaurant-alcohol-bar-drinks-compressor-min
Borbár túra Budapesten
április 17, 2017
mywine wineshop
Budapest Borbár túra – MyWine
szeptember 21, 2018
Show all

Te vagy az, aki mindig feláldozza magát a baráti társaságból egy bortúra során?

Ne tedd, inkább olvasd el cikkünket!

tokaj tajegyseg szolotermesztes pinceszet

Számos költséghatékony buszos utazási vagy buszos transzfer lehetőség közül választhatnak a bortúra iránt érdeklődők.

Egyre több helyi szolgáltatás érhető el különböző típusú transzferre a borvidékeken. Általában nem egy napra látogatunk el a távolabb eső, Tokaj, Villány, Sopron borrégió pincészeteihez. A szállodák legtöbbször elérhető távolságban vannak a pincészetekről, erre figyeljünk már a bortúra tervezése során.

Legkézenfekvőbb megoldás a hoteltől egy taxi rendelése lehetne, azonban rövidesen láthatod, hogy ennél hatékonyabb és élvezetesebb utazást is választhatsz egy bortúra során.

Elsőként az oly közkedvelt badacsonyi régió vezette be, idén nyáron, rendszeres buszos transzfer lehetőségét bortúra és pincelátogatás esetén. A Tekergő névre keresztelt elektromos kisbusszal a közkedvelt Laposa birtok is elérhető, ahonnan talán az egyik legszebb panoráma nyílik a Balatonra. Szezonális buszos bortúra lehetőség a régiós buszjárat is, mely nagyobb távolságokat is átível, akár Szigligetre is ellátogathatunk.

A többi régió egyelőre lemaradóban van, ezért nézzük meg, hogy milyen lehetőségeink vannak!

A buszbérlés során az alábbi szempontokat érdemes megfontolni:

 

-Optimális létszám megválasztása

Buszos bortúrát 6 fő alatt szervezni költséges, mivel ezek a járatok általában a megadott útvonal alapján számolják fel az útdíjat, így visszabontása magasabb per fő árat eredményez. 6-8 fő ideális egy-egy privát buszbérléshez.

-Optimális útvonal megtervezése

A régiós buszjáratok egy megadott menetrend szerint közlekednek, azonban közel sem olyan feszített tempóba, mint a volánbusz. Érdemes 10 perccel korábban a megállóba érkezni. Privát buszbérlés esetén úgynevezett „pick-up” felvételi pont lehet akár a hotel, városnéző állomás vagy akár egy közeli étterem is. Helyi buszos bortúra szervező cég szervezésében tartsuk be a rendelési időt, így más csoportokat nem hátráltatunk.

-Kényelmi szempontok

A buszos bortúra kényelmetlenné tud válni egy nem körültekintően kiválasztott autóbusz esetében.  Nyári időszakban csak légkondicionálóval felszerelt buszt válasszunk. Kerüljük a bőrülést, mely ugyan jól mutat, de nem feltétlenül komfortos egy tűző nap által sütött székben ülni két állomás között.

Ha mégis saját autódhoz ragaszkodnál, keresd fel a helyi sofőrszolgálatot biztosító cégeket. Javaslom, hogy mindig bizonyosodj meg, hogy egy megbízható és kár esetén fizetőképes cégnek adod oda át az autót!

Cégünk körültekintően választotta kis partnereit buszos bortúra szervezése során, kérj tőlünk egyedi ajánlatot vagy akár tanácsot, mielőtt útnak indulsz!

Ha saját szervezésben gondolkodsz, bátran ajánljuk partnerünket az ECB Travelt! Itt kattints.